Menu

ga toch fietsen!

In 2020 bieden wij de mogelijkheid om je fiets te leasen. Voor zowel zakelijk als privé leasen hebben wij verschillende mogelijkheden.

Fietslease zorgt er voor dat de aanschaf van (elektrische) fietsen betaalbaar blijft voor iedereen. Want hoe meer mensen er fietsen, hoe beter! We zeggen niet voor niets gekscherend “Ga toch fietsen”!

Als we fietsen vergelijken met autorijden dan weten we dat fietsen gezonder is, beter voor het milieu en in gebruik voordeliger is. Ook de overheid wil meer mensen stimuleren om naar het werk te fietsen.

Wij kunnen u goed adviseren op het gebied van fietslease. Er kan een keuze gemaakt worden tussen zakelijk lease en privé leasen.

 

Wij zetten het voor u op een rijtje:

Zakelijk leasen
Bij deze vorm betaalt jouw werkgever het maandelijkse leasebedrag. Want met de nieuwe wetgeving die 1 januari is ingegaan is het voor jouw werkgever makkelijker om dit voor jou te regelen. Ook jouw werkgever heeft baat bij een zakelijke leasefiets.

Voor je werkgever zijn er verschillende opties om jou bij de aanschaf van een fiets te ondersteunen middels leasen:

  • Het zakelijk leasen van een fiets
  • Leasen via een renteloze lening van de zaak
  • Leasen via de werkkosten regeling van de zaak​​​​

Wij leggen u graag alle opties en verschillen uit. Jouw werkgever kan je ook zeker op weg helpen en adviseren.

Privé leasen
Heeft jouw werkgever geen optie voor zakelijk leasen of is er geen sprake van een werkgever dan kun je privé leasen. Bij deze vorm van leasen betaal je zelf het maandelijks leasebedrag. Dit is een vast bedrag per maand. De voorwaarden worden door de leasemaatschappij bepaald.

 

Binnen het privé leasen heb je 2 mogelijkheden:

  1. Financial lease 
    Bij financial lease betaal je de fiets in termijnen aan de leasemaatschappij. Per maand betaal je een vast bedrag en na een bepaalde looptijd is de fiets ‘afbetaald’ . De fiets is dus jouw eigendom. Dus ook al het onderhoud en reparatie van de fiets betaal je zelf.

  2. Operational lease 
    Hierbij betaal je per maand een bedrag aan de leasemaatschappij en blijft de fiets eigendom van deze leasemaatschappij. Je hebt de fiets dus in bruikleen. Alle kosten van het onderhoud, de verzekeringen en de reparaties zijn voor de leasemaatschappij. Aan het einde van de looptijd is er vaak de mogelijkheid dat je de fiets voor een restantwaarde kunt overnemen van de leasemaatschappij of dat je weer voor een vast bedrag per maand overgaat op een nieuwe fiets.

Al met al heel wat mogelijkheden voor fietslease. Voor al uw vragen hieromtrent of meer uitleg kunt u bij ons terecht. Kom eens langs wij adviseren u graag!

Fietslease is toepasbaar op alle soorten fietsen.